Description

This text has been written by the project submitter.

Today cosmetic surgery is appreciated more than just a cure of beauty and desire. It is transformed into an aesthetical procedure sculpting a piece of art onto a human body. A design team of the WONJIN clinic prompts clients the impression of “a studio and gallery for the beauty surgery.”


WONJIN Aesthetic Surgery Gallery Clinic is the Korean leading plastic surgery clinic that redefines the beauty by applying the perfect symmetrical balance with a harmony form. WONJIN Beauty Medical Group [Thailand] is teamed up by Thai investors and a world-leading Korean surgery hospital. WONJIN’s unique strength is a smart examination system for precise surgical analysis and the articulation process of the surgery procedure measuring up to a millimeter of a natural look. WONJIN's finest techniques highlight natural-looking cosmetic surgery with the latest state-of-the-art surgical techniques. Blending human body nature with advanced technology is the key feature for each individual care at WONJIN.


WONJIN is designed to differ from other cosmetic institutions with functional space articulation as “a studio and gallery for the beauty surgery” to communicate the human body with potential cosmetic procedures. Famous sculptures and photographs by professional artists are commissioned to tell a story of beauty evidence through cosmetic surgery.

The design of the WONJIN environment is carefully innovated from the concept of ‘symmetrical balance’ from beauty research in the early 1990s. The scientific research study describes ‘the perfect beauty’ can be seen in our face configuration if dividing it in half and two sides are identical. Symmetry in one's face is what makes one attraction. This symmetrical framework led to the layout design, space identity (i.e. logo, symbols, fonts), as well as curated artworks on site.


WONJIN covers 1,185 square meters on the 10th floor office building in Bangkok’s most central business district. Space includes a gallery hall, three waiting lounge zones for the public, skin clients, and waiting patients before the surgery. Each zone is separate with an access control engineering system, consultation rooms, treatment rooms, preparation areas, recovery room, and operating rooms.


Additionally, what make WONJIN distinguish from general clinics and hospitals is the priority concern with the health and safety standards which clearly define by each area with engineering systems. Materials used from floor, wall to ceiling, including compact laminate, conductive vinyl floor, carpet comply with the health environmental control. The indoor environmental quality is credited of 4.3 Low-Emitting Materials-Floor systems and Flame-retardant D Fire Defense Law in Japan Authorized.

Credits

Designer A U N Design Studio

Client Wonjin Beauty Medical Group (Thailand)

Floor Area 1185.00 ㎡