Bean Buro was tasked to design a luxurious duplex show apartment at Mount Pavilia, Clear Water Bay in Hong Kong. The project would showcase innovative visions and set a high standard for residential designs driven by wellbeing and environmentally concepts.

The generous internal space across two floors would provide four bedrooms on the upper floor: a family en-suite, a master bedroom, a children’s room, and a guest en-suite. The lower level features a large dining and living room which can open up fully to a large outdoor terrace, a fully equipped kitchen and open pantry bar with smart home automation systems.

Our concept was to ‘embrace, connect and purify’, an architectural approach that created cosy volumes on the upper floor that would embrace with one another, connecting a dramatic staircase to the lower floor social space with an external terrace. The resulting composition is a ritualistic sequence that would ‘purify’ the minds of the users, to create a calming and tranquil experience at home.

Prioritising users’ wellbeing, we used natural material finishes with circadian lighting systems - colour temperature and intensity that changes according to the time of day to adapt to the user’s body clock. We also integrated smart home automation technologies with Alexa voice control to improve accessibility and ease of use throughout the apartment, such as the control of lighting scenes.