The Danish architect modernized the residence for clients desiring a lighter, more spacious feeling home.

After purchasing the attic above their apartment, two Copenhagen residents called on David Thulstrup to totally reimagine their home. The top-floor apartment, situated in an 1890s building, was too dim, and the floorplan cramped. So Thulstrup utilized the former attic space to create a double-height living area, leaving the timber rafters untouched and constructing unique angled windows to flood light in. The area flows seamlessly to the kitchen which is furnished with the architect’s brushed aluminium Plate design for Reform. Neighbouring this space is a second terrace accessible through large bi-collapsing glass doors. A sense of continuity is also maintained by matte white surfaces and a minimalistic material palette including neutral pink-tinged Bornholm stone in the bathrooms. ‘I love to work with materiality and texture and use them to create architectural volumes,’ explains Thulstrup, a strategy that's clearly reflected in the intentional design.