At Selfridges Oxford Street, Bevan Roper and Diagon translate material science company Pangaia’s views on sustainability into a prismatic pop-up shop.

Key features

Pangaia is out to set fashion on a fresh course. While textile mills and manufacturers typically determine what materials end up in the hands of brands and retailers, Pangaia launched in 2018 as, first and foremost, a material science company. The sustainability-focused results of in-depth research and development then find form in its colourful own-brand fashion collections. London-based creative director Bevan Roper was responsible for giving this ethos a spatial form for Pangaia’s launch at Selfridges Oxford Street, where, together with installation specialists Diagon, he used the spectrum of the rainbow to paint the space with light. Feeling as if they’ve stepped into a prism, visitors encounter glasshouses based on iconic structures: a greenhouse symbolizes nature and growth, for example, while a temple represents meditative reflection.

Frame’s take

Knowing that Pangaia is determined to offer more sustainable, lower-impact alternatives to fast fashion, we were curious to see if the brand would follow through in a physical space – particularly in a temporary pop-up, one of the spatial equivalents to fast fashion. Hearing that Roper and Diagon’s design focuses on sustainable materials and, more importantly, will be reused in different configurations and locations equals two thumbs up.


Location 400 Oxford St, Marylebone, London W1A 1AB, United Kingdom