Osborne Clarke’s firm in the Dutch capital, developed by Hollandse Nieuwe and Cerius Projects, is aimed at helping employees feel at home.

The main goal behind the Amsterdam workplace of the international legal practice Osborne Clarke? Overthrow the stiff idea – and look – of the typical law office. Workspace-oriented studio Hollandse Nieuwe and design-and-build consultancy Cerius Projects used the 2,300-sq-m interior to communicate the organization’s culture and corporate values, which emphasize collaboration and innovation. To meet sustainability goals for the project the designers kept as much of the existing building’s structure and construction as possible. The removal of heavy, dark finishes left a light-grey backdrop – perfect for the colourful elements which now define the varied work areas. Neutral ceramics serve as an aesthetic accent, incorporated into the walls and furniture. Spatial perks include a restaurant-cum-event-area, reception-desk-cum-informal-bar, a lakefront veranda and one particularly unique addition: a parking space suited for the PAL-V – the world’s first flying car on the market.