Key features

Made up of three easily configurable modules, the space serves primarily as a television set, but will also be used for educational activities, debates and celebrations; it is housed in Veles e Vents, a seaside landmark building designed by David Chipperfield. The installation – named The Sea – is temporary, but is conceived to accommodate changing programming throughout this year and next. Clap Studio thought out a conceptual sea of their own for the interior, submerging the site in ambient, blue-tone lighting and utilizing spherical luminaires reminiscent of jellyfish. The designers took electro-welded wire mesh elements and superimposed them on each other to make the structural set-up. Simple couplings in the base secure the system, while flanges fix the installation. The seats are topped with foam recycled from construction materials. 

Frame’s take

Clap Studio’s ethereal take on this event installation ties Valencia’s maritime heritage with its design culture, a successful representation of the city as a creative destination. While simple, the set-up doesn’t feel like a temporary space, and its modularity will keep the interior dynamic as its used. That means, even for repeat visitors, there will be a new ambience to experience – and new ways to foster connections with other attendees.